Jelenlegi hely

Nyújtás edzés előtt ? Nem biztos, hogy jó ötlet.

Figyelmeztető üzenet

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Hibaüzenet

  • Notice: Trying to get property of non-object mailchimp_signup_subscribe_form() függvényben (/var/www/clients/client84/web100/web/sites/all/modules/mailchimp/modules/mailchimp_signup/mailchimp_signup.module 364 sor).
  • Notice: Undefined index: gdpr_consent mailchimp_signup_subscribe_form() függvényben (/var/www/clients/client84/web100/web/sites/all/modules/mailchimp/modules/mailchimp_signup/mailchimp_signup.module 380 sor).

Ha túlzásba viszed az edzés előtti nyújtást, az ronthat a teljesítményeden.

Az sem mindegy, hogy a nyújtás melyik típusát választod, hogy mennyi statikus vagy dinamikus nyújtást végzel.

Statikus nyújtás alatt azt értjük, amikor az adott izmot - folyamatosan kitartva a nyújtott pozíciót - a fájdalomküszöbig nyújtjuk. De! Nem szétszakadni kell!

Ezt a fajta nyújtást lehetőleg mindig edzés végén végezzük. Amennyiben edzés előtt vagy a gyakorlatok közben nyújtunk statikusan – ha erőteljesen nyújtunk - az ronthatja a teljesítményt, és a sérülés veszélyét is növeli. Számos kutatás bizonyította, hogy súlyok emelése során az edzés előtti hosszas (1 perc feletti) statikus nyújtás instabilitást eredményez az ízületekben, az izomerőt csökkenti, és az izmok összehúzódását lassítja. Az erőteljes statikus nyújtás megterhelő az izomzat számára, így bemelegítés során ne nyújtsunk egy-egy izomcsoportra 30-45 mp-nél hosszabban, vagy inkább edzés végén végezzük, mindig a megdolgoztatott, bemelegedett izomcsoportra.

MEGOLDÁS: Edzés előtt végezz dinamikus nyújtást, amely mindig valamilyen rugózással járó mozdulat. Itt nem tartod ki a végpozíciót, hanem rugózva éred el, és csupán csak pillanatokra a végpontot. Edzés előtt és sorozatok között is végezheted, ugyanis a dinamikus nyújtással megdolgozott izmok ezt követően gyorsabb összehúzódásra képesek, ami támogatja az izomerő növekedését is.