Jelenlegi hely

A merev boka és következményei

Figyelmeztető üzenet

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Hibaüzenet

  • Notice: Trying to get property of non-object mailchimp_signup_subscribe_form() függvényben (/var/www/clients/client84/web100/web/sites/all/modules/mailchimp/modules/mailchimp_signup/mailchimp_signup.module 364 sor).
  • Notice: Undefined index: gdpr_consent mailchimp_signup_subscribe_form() függvényben (/var/www/clients/client84/web100/web/sites/all/modules/mailchimp/modules/mailchimp_signup/mailchimp_signup.module 380 sor).

Sokan küzdenek bokamobilitási problémával. Ha túl merev a bokád, az meggátolja, hogy mélyre tudj guggolni, illetve, hogy a helyes tartás meglegyen a törzseddel. (Merevebb bokával guggolás közben a törzseddel kompenzálsz túlságosan előrehajolva, így az alsó hátra /derék/ sokkal nagyobb teher hárul, és így kevésbé használod ki a lábadban rejlő potenciált. Így a lábad kevésbé erősödik a derekaddal szemben, ami nagyobb súlynál növeli a gerinc sérülésének veszélyét is.)

Itt egy remek boka-mobilitást javító gyakorlat, amit én is gyakran alkalmazok saját magamon. Fontos, hogy a gumiszalag közvetlenül a lábfej tetején, az ugrócsonton (talus bone) helyezkedjen el, és nem a bokaízület felett, a sípcsonton.

Végrehajtásánál a lábad legyen magasabban, mint a szalag rögzített vége:

- 3 sorozat

- 15 ismétlés/ boka

- minden ismétlést tarts meg a végponton kb 5 másodpercig

- ha van időd, gyere le a CrossFit Újbudába edzés előtt 10-15 perccel korábban, ha nincs, akkor edzés után szentelj rá!

- csak akkor hoz javulást, ha rendszeresen csinálod 

A CrossFit Újbudában csoportos edzéseken vagy privát, személyi edzés keretében még több mobilitásfejlesztő gyakorlatot megismerhetsz tőlem:

Farkas Balázs +36 70 397 1205

E-mail: balancess@hotmail.com